fbpx

Uudised

Kultuurikatel podiseb!

18. veebruaril käivitati Kultuurikatel, kus tutvustati Kultuurikatla ruumide Katelde saali ja Koridor-klubi võimekust ning võimalusi. Lähikuudel seatakse töökorda loomelaborid MakerLab ja Helistuudio ning 2015. aasta sügisest on loometegevuseks avatud kogu maja.

Kultuurikatla panid podisema Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kultuurikatla nõukogu esimees Kairi Teniste ning Kultuurikatla juhatuse liige Väino Sarnet. Põneva looga maja rekonstrueerimine on saanud suures osas võimalikuks tänu Tallinna linnale, kes on otsustanud taastada ühe võimsa ehitise ja kultuurimälestise. Kultuurikatel on koht eriilmeliste sündmuste läbiviimiseks ning keskkond uuteks algatusteks ja koostöövormide tekkeks.

Kohale tulnud külalised said aimu Kultuurikatla ruumide iseloomust ja võimekusest ning juba lähiajal saavad majas toimuma mitmed mainekad sündmused. Eile avatud Kultuurikatla suurimat ruumi Katelde saali iseloomustab tööstuslik atmosfäär ja mõneti robustne välisilme, mis kinnitab ruumi erilisust ning muudab teistest julgelt eristuvaks. Tutvustati ka esialgu veel tühjana seisvaid ruume, mis tulevikus saavad olema kontoriks mitmetele loomeettevõtetele.

Märtsi kuu jooksul seatakse töökorda MakerLab ning lähikuudel Helistuudio. MakerLab on universaalne töötuba, mille uksed on avatud meisterdajatele ja loovisikutele, kes soovivad luua prototüüpe või toota väikeseeria tooteid. MakerLab liigub aktiivselt edasi noorte koolitustesarjaga, kus õpetatakse robootika algtõdesid ning arendatakse erinevaid noorte projekte. Loomulikult on MakerLabi uksed avatud ka kõiksuguste muude ideede elluviimiseks – vaid mõni kuu tagasi valmistati MakerLabi kaasabil elektrooniline kudumismasin, kus 3D printeri ja laseriga valmistati kudumismasina detailid.

Kultuurikatla õhtune sündmus ja Daniel Levi kontsert tõi kohale palju muusikahuvilisi. Eesti pop-rock ansambel Daniel Levi pakkus tõeliselt positiivset ja elavat kontserdielamust.

Täname kõiki, kes tulid Kultuurikatla käivitamisele! Kultuurikatla uksed on nüüd avatud uuteks ideedeks ning sündmuste korraldamiseks!

Kultuurikatla maja rekonstrueerimine on saanud teoks Tallinna linna ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusele.

Tule tutvu Kultuurikatla ruumidega / Kristiina Kütt / Sündmuskeskuse programmijuht / kristiina.kytt@kultuurikatel.ee /+372 56 2011 13