Eesti EL eesistumise tippsündmused toimuvad Kultuurikatlas

14. märts

Eesti Euroopa Liidu (EL) eesistumise ajal Eestis aset leidvate sündmuste peamine toimumiskoht on Kultuurikatel. Alates 20. juunist kuni 2. novembrini 2017 korraldatakse siin ministrite mitteametlikud kohtumised ja mitmed konverentsid. Eesistumisega seotud sündmuste tõttu on Kultuurikatel sel ajavahemikul teistele klientidele suletud.

Eesistumise ettevalmistusi ja läbiviimist koordineerib riigikantselei EL sekretariaadi juurde loodud Eesti EL Nõukogu eesistumise meeskond. Euroopa Liidu Nõukogu tasandil tuleb eesistujal poole aasta jooksul juhtida rohkem kui 200 Euroopa Liidu Nõukogu töörühma tööd. Eesistujariik esindab Euroopa Liidu Nõukogu ka erinevatel läbirääkimistel ja kohtumistel nii Euroopa Parlamendi, Euroopa Komisjoni kui ka kolmandate osapooltega.

Kokku toimub Eestis eesistumise ajal ligi 200 erinevat sündmust, mille käigus saabub siia ootuste kohaselt 20 000 kuni 30 000 väliskülalist. Nende hulgas on ka 22 kõrgetasemelist sündmust.

Nõukogu eesistujariik vahetub iga poole aasta tagant. Eesti võtab eesistumise teatepulga üle Maltalt, et see siis kuus kuud hiljem omakorda Bulgaariale edasi anda.

Kultuurikatel on taas avatud alates 3. novembrist. Veel enne eesistumise algust toimub meie juures traditsioonilisi üritusi (Tallinn Music Week, mitmeid avatud konverentse, käsitööõllede festival Tallinnn Craft Beer Weekend, kontserdid, noorteaastale ja noorte laulupeole pühendatud Rasmus Puuri muusikaetendus, jalgratturite nädal,  jne, lisainfo meie kodulehel ja Facebookis). Tulge külla!

Eesti Euroopa Liidu eesistumise kõrgetasemeliste kohtumiste ruumide kujundamise ja sisustamise ideekonkursi võitnud kavand „Vool“, mille esitas Vaikla Stuudio OÜ (autorid Urmo Vaikla, Tüüne-Kristin Vaikla, Mikk Meelak).

 

Lisalugemist: Kinnisvarauudised.ee küsimustele Kultuurikatla kasutamise kohta vastab Eesti EL nõukogu eesistumise logistikajuht Toomas Tirs, Kultuurikatel kui paindlikkuse võrdkuju, 15.02.2017. www.kinnisvarauudised.ee/uudised/2017/02/15/kultuurikatel-kui-paindlikkuse-vordkuju