fbpx

Uudised

Šotimaa tunnustatud kaupmees Craig Tannock annab 4. novembril Taimetoidumessi raames loengut „Veganluse normaliseerimine – Glasgow’ kogemus”

Oma kogemuse põhjal räägib Craig Tannock veganlusest ja ettevõtlusest, olles ise seda teed käinud juba 1982. aastast ehk 35 aastat.

Craig Tannock on 90-ndate algusest Glasgow’s kontserdikohti pidanud ja alates 1994. aastast vegansöögikohti rajanud. Veganlus on aastatega väga palju arenenud ning Craig Tannock on arvamusel, et tegemist on suure turuga, kuna vegantooteid ei tarbi ainult veganid, vaid ka need, kes hindavad toidukvaliteeti. Kui 2010. aastal võis Šotimaal veganettevõtteid ühe käe sõrmedel üles lugeda, siis nüüdseks on neid 60-100 ning neist pooled alustasid viimase paari aasta sees.

Craig Tannock’i ettevõttel on kuus vegankohta ning hiljuti avati uus ettevõtmine Leithis Edinburghis. Nendest kohtadest on saanud Šotimaa kultuuri- ja veganlustaristu olulised osad, millest üks, Mono, võitis 2016. aastal Glasgow’ Kaubanduskoja Glasgow’ lemmikettevõtte auhinna. Loengus jagab Craig oma lugu ning räägib saadud õppetundidest, mis loodetavasti inspireerivad veganäride omanikke. Ta räägib ka sellest, mis tema arvates ettevõtte käivitamise juures kõige olulisem on. Craig Tannock: „Ma ei näe ettevõtte käimalükkamisel mingit mõtet, kui kõik selles osalevad inimesed ei ole õnnelikud. Minu arvates käib see põhimõte igasuguse projekti kohta, olgu tegemist veganluse või millegi muuga; samas pean lisama, et veganlusega seotud äris on selline lähenemine hädavajalik. Kuidas saab väita, et austus ja osavõtlikkus on sulle olulised, kui sa ei anna oma parimat, et luua töötajatele meeldiv keskkond?“

Loeng „Veganluse normaliseerimine – Glasgow’ kogemus” toimub inglise keeles, kell 13.15-14.15. Taimetoidumess on avatud kell 11:00-17:00. Ukselt tuleb osta Tallinna Taimetoidumessi 2017 pilet, mis maksab 1 €.

Loeng on Tallinna Taimetoidumessi 2017 osa. Messi korraldajad on Eesti Vegan Selts, loomakaitseorganisatsioon Loomus ja loomaõiguslusliikumine Loomade Nimel.

Sündmuse peasponsor on kohalik mahemahlatootja HeyDay Organic Eesti. Messi toetavad Kultuurikatel, Mulieresi mahepuhastusvahendid, Svenska Bioforce AB Eesti filiaal ning mahetoodete jae- ja hulgimüüja Biomarket (kelle moto on „Nii terve ja rõõmus“).

Üritus Facebookis: https://www.facebook.com/events/701523913372195/

Lisainfo Dagmar Kase / dagmar.kase@kultuurikatel.ee / 58 874 921 / www.kultuurikatel.ee