fbpx

News

Kultuurikatlas tutvustatakse Gonsiori tänava ja Haabersti liiklussõlme eskiisprojekte

Kultuurikatlas tutvustatakse Gonsiori tänava ja Haabersti liiklussõlme eskiisprojekte. 

Teisipäeval, 12. aprillil algusega kell 16 toimub Kultuurikatlas (Põhja puiestee 27a) Gonsiori tänava rekonstrueerimistööde eskiisi tutvustus ja arutelu. 

Gonsiori tänava rekonstrueerimise projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale ning ohutuma liikluskeskkonna kujundamine. Ettepaneku kohaselt jääb Gonsiori tänaval läbivana alles kaks ühistranspordirada ja linnast väljuv suund autoliiklusele.

Esmaspäeval, 18. aprillil algusega kell 16 toimub Kultuurikatlas Haabersti liiklussõlme eskiisi tutvustus ja arutelu. Haabersti ristmiku rekonstrueerimise projekti tulemusel rekonstrueeritakse Haabersti ristmik koos mahasõitudega. Oluliseks osaks projekti juures on asjaolu, et taristu rekonstrueerimisel luuakse ühistranspordile eelisõigus ühistranspordiradade väljaehitamisega ning rajatakse kergliiklustunnel Paldiski maantee lääneküljele.