fbpx

Uudised

Veronica Fossa loeng “Toit, disain ja urbanistlik kultuur” ja workshop “Ideede genereerimisest ideede teostamiseni”

6.-7. septembril toimub Kultuurikatlas toiduteemaline loeng ja workshop, mida juhib Itaaliast pärist toidudisainer Veronica Fossa. Tegemist on ettevõtliku naisterahvaga, kelle jaoks on toit ja toidukultuur strateegiline vahend, et luua heaolu ning õnne tööelus. 

Veronica_portrait Kat Tan

Pühapäeval, 6. septembril kell 14.00–16.00 Veronica Fossa ingliskeelne loeng “Toit, disain ja urbanistlik kultuur”.

Urbanistliku toidu vastu on Euroopas jätkuv huvi. Tühjad ja mahajäetud tööstuspinnad täituvad värvikirevate turgude ja festivalidega. Ühiskond ihkab aina rohkem ja nii ilmuvad linnapilti üle maailma uued sarmikad kohvikud, eksootilised restoranid ja ka toiduga seotud elukutsed. Tulemuseks on linnasagin, toiduturismi plahvatuslik kasv ja riikide soov taaselustada unustusehõlma vajunud kohalikku kööki ja toidu traditsioone.

Veronica jagab oma lugu — kuidas ta hakkas tegutsema Helsingi linna toidukultuuris, osales Restoranide Päeval, korraldas loomingulisi hommikusööke koostöös Likemind Helsingiga ja käivitas oma firmat WE Factory, mis on tegutsenud enam kui kuues riigis.

Tiivustatuna missioonist luua õnne ja heaolu tööelus ning kasutades toitu ja disainimeetodeid vahendina, arutleb Veronica, kuidas lahendada meie ees olevaid probleeme nii toidutootjate kui ka toidu tarbijatena.

Veronica annab selgeid lahendusi kogukonna toitmiseks. Itaaliast pärit nomaadina tugineb ta selles oma kogemusele ja toiduga seotud veendumusele: “Jaga ja tunne end hästi.”

Tule ja saa inspiratsiooni!

Osavõtt TASUTA!

 

Eat Design_WE Factory

Esmaspäeval, 7. septembril kell 12.30–18.00 Veronica Fossa juhendamisel ingliskeelne workshop “Ideede genereerimisest ideede teostamiseni”.

Tule ja proovi mõningaid WE Factory toitlustuse disaini meetodeid, et inspiratsioonist, sinu kogemustest ja koostööst sünniksid elluviidavad plaanid.

Miks peaksid osalema?

• Otsid väljakutsete käsitlemiseks uusi tööriistu

• Tahad õppida teenuste disaini toidutööstuses

• Otsid inspiratsiooni

• Tahad kohtuda kogukonnaga

• Tahad mõelda väljaspool kasti

Mida workshop õpetab?

• Ideede kiiret genereerimist

• Otsuste kiiret tegemist

• Teenuste disainist inspireeritud uusi meetodeid

• Koostööks vajalikke tööriistu

• Ühtekuuluvustunnet

Olenemata väljakutsest, ole valmis inspiratsiooniks, et võtta muutuste loomisel ohjad enda kätte ja et rõõmustada oma kogukonda ja oma maailma!

Oodatud on toidudisainerid, teenuste disainerid, professionaalsed kokad, kodukokad, alustavad ja juba tegutsevad ettevõtjad ning kõik, kel huvi ideid genereerida toidu, disaini ja urbanistliku kultuuri puutepunktides!

Kohtade arv on piiratud, koha tagab vaid eelnev registreerumine hiljemalt 3. septembril (k.a) aadressil dagmar.kase@kultuurikatel.ee ning sellele järgnev osalustasu maksmine. Tasumine toimub arve alusel (registreerimisel saab lisainfot). Workshop’ist loobumisel osalustasu tagastamisele ei kuulu.

Osavõtt 20 eurot!

 

VERONICA FOSSA

Veronica Fossa jaoks on toit ja toidukultuur strateegiline vahend, mis loob heaolu ja toob õnne tööelus. Veronica sai majanduse ning kunsti- ja meelelahutustegevuse juhtimise magistrikraadi Jönköpingi Rahvusvahelisest Ärikoolist (Rootsi). Ta on toidustrateeg, teenusedisainer ja ettevõtja, kelle peamiseks fookuseks on toidutööstuses disainimeetodite kasutamine, et avaldada ka valdkonnavälist mõju — kasvatada kogukonda ja innovatsiooni.

Enne WE Factory asutamist, töötas Veronica projektijuhi, ürituste produtsendi ja turunduse konsultandina Itaalia, Saksamaa ja Põhjamaade loovtööstuses. Tema huvi toiduainetööstuse vastuse algas hobina — ta organiseeris ja toitlustas nelja pop-up restorani ja loomingulisi hommikusööke Soomes ja Itaalias. 2012. aastal valiti ta Helsingi toiduäri programmi Avatud Köök. 2013. aastal osales Veronica noortele ettevõtjatele suunatud Euroopa Liidu programmis. Programmijärgselt kolis ta Kopenhaagenisse, et teha koostööd luksus toiduagentuuriga Silver.Spoon’iga.

2014. aastal käivitas Veronica WE Factory, olles veendunud, et toit ühendab inimesi ja uskudes, et tulevik on valdkondade barjääride lõhkumises. WE Factory on teinud koostööd muusika- ja toidufestivalidega, kõrgkvaliteetsete kaubamärkidega, ülikoolide ja alustavate ettevõtetega Soomes, Venemaal, Rootsis, Taanis, Itaalias ja Islandil.

 

Loeng ja workshop toimuvad Tallinna Kultuurikatlas, Põhja pst 27a, V korrus (Loft)

Lisainfo Facebookis  ja Dagmar Kase/dagmar.kase@kultuurikatel.ee/+372 58874921