fbpx

Uudised

Kultuurikatel – põneva etapi alguses!

Kultuurikatel – põneva etapi alguses

20.-21. novembril toimub Black Box saalis Reet Ausi moekontsert “Trash to Trend” ning 6.-20. detsembril on võimalik Kultuurikatla värsketes ruumides osa saada NUKU teatri kogupere jõuluetendusest “Vaata, Madlike, lund sajab!”.

Kultuurikatla kaks suurt saali, Katelde saal ja Black Box saal, pakuvad uudset alternatiivi Tallinnas olemasolevatele ruumidele ja võimalustele. Katelde saalis on kaks 15 m kõrgust katelt, mis on Kultuurikatla minevikku elustavad sümbolid. Katlad kannavad edasi maja ajalugu ning võimaldavad luua saalis toimuvate sündmuste jaoks erilise tööstusliku atmosfääri, mille ärakasutamise ainus piir on sündmuse korraldaja fantaasia. Black Box saal on etenduskunstide vajadustele ehitatud universaalsaal, kuhu saab lihtsasti paigutada köielkõndija, teha mustkunstitrikke, riputada õhku raskeid asju või viia külastaja tehismaailma. Kultuurikatla erinevaid ruume koos kasutades on võimalik läbi viia festivale, konverentse ning muid sündmusi rohkem kui tuhandele inimesele.

Kultuurikatlas on töös loomelaborid: Makerlab, Toidulabor ja Helistuudio. Helistuudio pakub võimalusi helide töötlemiseks ja salvestamiseks ning Makerlabis saab mitmekülgse tööriistapargi abil töödelda erinevaid materjale. Hiljuti valmisid Kultuurikatla Makerlabis PÖFFi info- ja piletimüügiletid (disainer Ott Kangur) ning Tiina Talumehe couture kollektsiooni “PÖÖRIÖÖ” ehted. Helistuudio viimaste viljade seas on aga mitu Eesti Laulu võistlusele esitatud teost. Toidulaboris hakkab ligi järgneva poolaasta jooksul korraldama kursusi ja koolitusi Kultuurikatla lepinguline partner Tark Bakter OÜ.

Eesolevad sündmused

20.-21. november / Reet Ausi moekontsert “Trash to Trend” uues Black Box saalis. Moekontsert toob kokku keskkonnateadliku disaini ja originaalmuusika, mille loojateks ja esitajateks on Anne Türnpu, Eva Koldits, Hendrik Kaljujärv, Jarek Kasar, Kärt Johanson, Maret Mursa, Reet Aus ja Tõnis Mägi. Videokunstnik on Emer Värk.

19.-21. november / ülemaailmse haardega muusikaprodutsent, helidisainer ja psühholoog Enrico Ascoli (Itaalia/Prantsusmaa) tutvustab enda loomingu tagamaid, inspiratsiooniallikaid ja loomeprotsesse. Kolme päeva jooksul on võimalik osa saada Enrico Ascoli loengust ja meistriklassist „Blind Listening/Acousmaticaning koostöös Mikk Mäega kantakse ette heli-performance „Foodjob, Frequencies Under the Tongue”.

23.-25. november / audiovisuaalne etendus “Mehhaaniline Klaver”, kus kaasaegne kammermuusika põimub audiovisuaalse kunstiga. Mehhaaniline Klaver” on loomingulise meeskonna AudioKinetica eksperimentaal lavastus, milles peitub omapärane autorimuusika virtuoosses esituses.

6.-20. detsember / NUKU teatri kogupere-jõululugu “Vaata, Madlike, lund sajab!” ootamatutest seiklustest esimeses lumes.

20. detsember / Eesti Disainikeskuse disainiturg “Jõuluks koju”.

Kultuurikatla maja on valmis saanud Tallinna linna ja EASi toel. Kavakava arhitektide poolt projekteeritud majas on soovitud säilitada industriaalsus ning see paistab igal sammul ka silma. Arhitekt Siiri Vallner ütleb, et nende jaoks on tegemist olnud väga erilise projektiga ning maja projekteerides on olnud soov maksimaalselt esile tõsta ruumi enda jõud. Siiri on meelt, et katel ei pea tegelikult lõplikuna valmis saama, vaid pigem olema protsess.

Kultuurikatel saab olema avatud erinevatele sündmustele. Lisaks saavad tähtajaliste lepingute alusel ruume kasutada loomeettevõtjad, et Kultuurikatel täidaks parimal moel oma missiooni – olla võimaluste loojaks ja platvormiks loomemajanduse arendamisele Tallinnas.

Kultuurikatla hoone on ajalooliselt Tallinna linna elektrijaama katlamaja. Kultuurikatla hoone on aastast 2007 arhitektuurimälestisena kaitse all ning läbi viidud renoveerimise ja loomemajanduse arendamise heaks kasutusse võtuga, on selle säilimine pikkadeks aastateks tagatud.

Uuenevat infot Kultuurikatla ja toimuvate sündmuste kohta leiab Kultuurikatla kodulehelt.

Lisainfo

Erle Allas

SA Tallinna Kultuurikatel

+372 56 2011 29

erle.allas@kultuurikatel.ee

www.kultuurikatel.ee

Kultuurikatla välisvaade, foto autor Kaido Haagen