fbpx

Uudised

Tallinn Music Week numbrites!

Tänavust Tallinn Music Weeki külastas ligi 35 000 inimest!

Möödunud nädalal toimunud linnafestivalil Tallinn Music Week (TMW) esines üle 250 artisti 30 riigist. Lisaks muusikale pakkus festival mitmekülgset avastamist ka linnaruumi, arhitektuuri, filmi, kunsti, toidu ja avalike vestluste näol. Festivali sündmusi külastas kokku 34 676 inimest, sealhulgas üle 1000 festivali delegaadi, kes osalesid TMW muusikatööstuse konverentsil ja Creativity For Change foorumil.

Kaheksas Tallinn Music Week toimus 28. märtsist 3. aprillini. Lisaks õhtustele klubikontsertidele ja muusikatööstuse konverentsile ning Creativity for Change foorumile leidsid festivali raames aset tasuta „Linnalava“ etteasted, vestlussari „TMW jutud”, restoraniprogramm „TMW maitsed”, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“ ning õllegurmaanide festival Tallinn Craft Beer Weekend. Esmakordselt liitusid TMWiga tänavu Disainiturg, Tallinna Tänavatoidufestival, filmiprogramm ja avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt.

Festivali kontserdid toimusid kokku 52 laval. Lisaks õhtustele esitluskontsertidele TMW pealavadel toimus üle 100 pealelõunase linnalava-kontserdi ka ootamatutes paikades Musumäest trammini. Edukaimateks sündmusteks osutusid Soome muusikafestivali Flow esitluspidu reedel, 1. aprillil märtsil Kultuurikatlas ja Weekend Festivali klubiõhtu laupäeval, 2. aprillil Club Hollywoodis. Erilist tähelepanu pälvisid ka “Turntable Concerto” Kristjan Järvi dirigeerimisel Kultuurikatlas, erakordsete visuaallahenduste ja atmosfääriga techno pidu Lennusadama vesilennukite angaaris, metali esitluslava Von Krahlis, Lähis-Ida muusikale pühendatud Linnateatri Põrgulava ning kontserdid Vaba Laval, Kino Sõpruses ning Rock Cafes. Publikuhuvi jagus ka väiksematesse paikadesse MIM-stuudiost Kloostri Aidani. Linnalava-kontsertidest olid märkimisväärseimad Jüri Pootsmanni ja bändi kontsert trammis nr 4, meisterjaani lastereiv Viru Keskuses, omaaegse Sex Pistolsi liikme Glen Matlocki akustiline etteaste Renard Coffee Shop’is ning õdusad kontserdid kolmes kaunis kodus.

Ka TMW teisi festivaliosi külastati aktiivselt – kirevat rahvusvahelist publikut jagus nii kontserdisaalidesse kui galeriidesse, nii kinno kui restoranidesse. Kogu nädala vältel Disaini- ja arhitektuurigaleriis Viljandi kohviku Fellin juhtimisel tegutsenud TMW pop-up restorani kogunes iga päev täismaja jagu einestajaid ja avalike vestlusringide kuulajaid ning tänavatoiduala ja funk-bändide kontserdid Reisijate tänaval tõid kohale rõõmsa publiku mudilastest vanavanemateni.
1. aprillil NO99 teatris toimunud Creativity For Change foorumist ja 1.-2. aprillini Nordic Hotel Forumis aset leidnud muusikatööstuse konverentsist võttis osa 1036 delegaati, neist 412 Eestist ja 624 välisriikidest.

TMW raames toimus ka Baltikumi esimene professionaalne laulukirjutajate laager, millest võttis teiste seas osa ka 10 Eesti laululoojat. Kahe laagripäeva jooksul jõudis vähemalt demoversioonini ligi 20 lugu, mille avalikkuse ette jõudmist võib oodata lähikuudel. Käesoleva nädala jooksul valivad TMW muusikaspetsialistidest delegaadid ka festivali artistipreemia võitja. Auhind omistatakse rahvusvahelist läbilöögivõimet ja kunstilist taset veenvaimalt tõestanud Eesti artistile.

Üheksas Tallinn Music Week toimub 2017. aasta kevadel 27. märtsist 2. aprillini.

Lisainfo:
Ingrid Kohtla
Tallinn Music Week 

kommunikatsioonijuht
Tel: 530 91293
ingrid@tmw.ee
www.tmw.ee
facebook.com/tallinnmusicweek