fbpx

Uudised

Gonsiori tänava projekti jätkuarutelu

Tulekul Gonsiori tänava rekonstrueerimise projekti jätkuarutelu

Neljapäeval, 5. mail kell 16 toimub Kultuurikatlas (Põhja pst 27a) järgmine arutelu Gonsiori tänava rekonstrueerimisprojekti teemal. 

Esimene Gonsiori tänava eskiisi tutvustus ja arutelu toimus 12. aprillil. Arvestades rohkearvulist osavõttu ja suurt hulka projekti muutmise ettepanekuid, otsustas linnavalitsus parima lõpptulemuse nimel avalikku arutelu jätkata.

Gonsiori tänavarekonstrueerimise projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale ning ohutuma liikluskeskkonna kujundamine. Esialgse plaani kohaselt jääb Gonsiori tänaval läbivana alles kaks ühistranspordirada ja linnast väljuv suund autoliiklusele.

Tallinn ootab elanike ettepanekuid Gonsiori tänava ümberehitusprojekti  kohta kuni 10. maini e-posti aadressile gonsiori@tallinnlv.ee.

Kõik ettepanekud analüüsitakse projekti töörühma poolt läbi ning nendega arvestatakse edasise projekteerimise käigus võimalikult palju.

Gonsiori tänavarekonstrueerimise projekt kuulub Vabariigi Valitsuse korraldusega kinnitatud transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kavasse perioodiks 2014-2020 ning on kaasrahastatud Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Lisainfo

Jaak – Adam Looveer

Arhitekt ja linnaplaneerija, MA

Linna peaarhitektibüroo

Tallinna Linnaplaneerimise Amet

640 4736

 

Allikas: Raepress