fbpx

Uudised

1. juulist saab Kultuurikatlas tutvuda näitusega “Valgevene ja valgevenelased”

n2itus

Väljapaneku on koostanud Valgevene Vabariigi riiklik ajaloomuuseum. See on esimene rändnäitusepojekt, mis püüab anda lihtsas keeles ülevaate peamistest Valgevene ajaloo perioodidest ning lühiülevaate kultuurilistest eripäradest. Näitus aitab mõista, mis on Valgevene ja kes on valgevenelased.

Näituseprojekt kajastab valgevene rahvuse ja riigi kujunemise ning arengu protsessi, näitab vaimsete, materiaalsete ja kultuuriliste protsesside ajaloolise kujunemise tunnusjooni ning nende seost maailma ajaloo ja kultuuriga, samuti tutvustab väljapanek Valgevene ajaloolisi ja kultuuriväärtuslikke mälestusmärke.

Enne Tallinna näitust on väljapanekut esitletud juba Ungari, Venemaa ja Leedu pealinnas.

Tasuta näitusega saab tutvuda 15. juulini.