fbpx

Uudised

Kultuurikatlast jookseb laupäeval läbi ca 10 000 inimest!

10. septembril toimub SEB Tallinna Maratoni traditsiooniline 10 km Sügisjooks. Uuenenud rada juhatab esmakordselt osavõtjad läbi Kalamaja piirkonna ning Kultuurikatla maja!

Kultuurikatelt on külastanud erinevate sündmuste raames sellel aastal juba ca 60 000 inimest ning meil on rõõm vastu võtta korraga ca 10 000 Sügisjooksul osalejat. 

SEB Tallinna Maratoni Sügisjooksu start antakse laupäeva, kell 10.00 Vabaduse väljakul ning Kultuurikatla majast joostakse läbi raja lõpu poole, 8 kilomeetril. Kultuurikatla maja sisene marsruut on ca 50m pikk ning läbitakse Kultuurikatla kahte ruumi – Katelde saali ja Vahetänavat.

Et jõud enne finišit ei raugeks, ergutab Katelde saalis sportlasi trummar Reigo Ahven ning Vahetänaval Tarmo Herkül. Samal päeval peale jooksul algab Kultuurikatlas tattoo ja elustiili mess “Street Mirror Expo”, mis on pileti eest kõigile huvilistele avatud. Järgmisel nädalal täitub Kultuurikatla maja aga Disainiöö erinevate näituste ja sündmustega ­– XI Tallinna Disainiöö Festival.

Katelde saal on Kultuurikatla üks erilisemaid ruume, mis annab kõige paremini edasi maja ajalugu. Katelde saalis asuvad kaks 16,5 meetrist katelt, kus põletati omal ajal kivisütt ja põlevkivi elektri tootmiseks. Kultuurikatla näol on tegemist endise Tallinna linna elektrijaama katlamajaga, mis valmis esmakordselt 1934. aastal ning mis täna on erilise atmosfääriga universaalne koht, kus erinevaid sündmusi ja loometegevusi ellu viia. Kultuurikatla paekivist hoone võeti 2007. aastal kultuurimälestisena kaitse alla ning rekonstrueeriti aastatel 2010–2015.

Lisainfo SEB Tallinna Maratoni kohta kodulehel www.jooks.ee