fbpx

Uudised

Linnavalitsuse invakomisjon tegi aastast kokkuvõtteid

Raepress

13. detsember 2016

Linnavalitsuse invakomisjon tegi aastast kokkuvõtteid

Täna toimus Kultuurikatlas linnavalitsuse invakomisjoni koosolek, kus tehti kokkuvõtteid mööduvast aastast. Koosolekut juhatas Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Tänavu on arutatud puuetega inimestega seonduvat viiel koosolekul. Arutatud on muuhulgas Tallinna ühistranspordi ligipääsetavust, parkimiskorraldust puuetega inimeste transpordile, tehniliste abivahendite korraldust ja kättesaadavust Tallinna elanikele. Infot on jagatud eluruumi kohandamise katseprojektist, samuti puuetega inimeste eluaseme taotlemisest Tallinnas, eluaseme jaotamise põhimõtetest.

Nõupidamised on aidanud Tallinna linnavalitsusel kursis olla puuetega inimeste probleemidega –  nõupidamisest võtsid osa puuetega inimeste organisatsioonide esindajad. Tõstatatud probleemidele otsiti koos linna ja riigi ametkondadega kiireid lahendusi.

Näiteks saadeti ühe nõupidamise tulemusena Eesti Linnade Liidule märgukiri, milles juhiti tähelepanu puuetega inimestele parkimiskaardi väljastamise ja kasutamisega seotud probleemidele ning vajadusest seda seadustes rangemalt käsitleda ja kirjeldada. Kokkuvõte probleemidest edastati ka sotsiaalministeeriumile, majandus– ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Sel aastal olid erilise tähelepanu linna ligipääsetavuse arengukavaga seotud teemad, millega olid haaratud kõik linna ametid.

Tallinna Kultuurikatel SA esindaja tegi invakomisjonile Kultuutikatlas ekskursiooni –erivajadustega inimesed kaardistasid ratastooliga ligipääsetavust ja leidsid, et Kultuurikatel on  erivajaduste peale mõelnud.