fbpx

Uudised

Euroopa Regioonide Komitee president külastas Kultuurikatelt

Reedel, 10.veebruaril oli Eestis ametlikul visiidil Euroopa Regioonide Komitee president Markku Markkula.

Markkula kohtus peaminister Jüri Ratase, keskkonnaminister Marko Pomerantsi ja  Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Toomas Vitsutiga. Riigikogus, Euroopa  Liidu  Asjade Komisjoni koosolekul, esines Markkula lühikese sõnavõtuga Regioonide Komitee rollist Euroopas.

Järgnevalt kohtus Markkula Tallinna  abilinnapea  Taavi Aasa ning  linnavolikogu esimehe  ja  Euroopa Regioonide Komitee liikme  Kalev Kalloga, kes tutvustasid Euroopa Regioonide Komitee presidendile Eesti  Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ametike ürituste toimumiskohta Tallinna Kultuurikatlas ning andsid ülevaate Tallinna  planeeritavatest tegevustest  Eesti eesistumise ettevalmistamisel.

„Kultuurikatla renoveerimine on hea näide  Euroopa Liidu fondide arukast kasutamisest“, ütles Markku Markkula. „Regioonide  komitee on lähiajal kokku panemas oma seisukohti Euroopa Liidu struktuuritoetuse jätkumise osas. Seal rõhutatakse, et Euroopa Liidu raha tuleb kasutada  just kohapeal ning  innovatsiooni ja uuenduslikkuse arendamiseks“, lisas Markkula.

Markku Marrkula ametliku visiidi  eesmärgiks on tõsta esile just Euroopa linnade ja regioonide  järjest olulisemat rolli Euroopa poliitikate kujundamisel. Markkula sõnul on oluline juba varakult, enne eesistumise ametlikku algust,  arutada kohalike ja piirkondlike juhtidega, kuidas  eesistumisel tuleksid esile just  linnade ja piirkondlike omavalitsuste roll ja huvid.

Tallinn  teeb ettevalmistusi  Eesti eesistumise  esimese ametliku  suurürituse ettevalmistamiseks, milleks on Tallinnas 3.-4. juulini toimuv Euroopa Regioonide  Komitee  kliima- ja energeetikakomisjoni (ENVE ) üleeuroopaline konverents ja  komitee  istung, kuhu on oodata enam kui 150  omavalitsustegelast üle kogu Euroopa.

Tallinna  Linnavolikogu esimees ja  Regioonide komitee  liikme Kalev Kallo sõnul on Tallinna linnale suureks auks Eesti  Euroopa Liidu eesistumise ühe esimese kõrgetasemelise ürituse võõrustamine. „President Markkula  ametlik visiit  annab kinnitust planeeritava sündmuse olulisusest“, ütles Kallo.

Regioonide Komitee on Euroopa Liidu piirkondlike ja kohalike esindajate kogu, kelle 350 liikme hulgas on esindatud kõik 28 liikmesriiki. Nende ülesanne on kaasata kohalikke ja piirkondlikke omavalitsusi ning kogukondasid Euroopa Liidu otsustamisprotsessi. Euroopa Komisjon, Euroopa Parlament ja nõukogu peavad konsulteerima komiteega piirkondi ja linnu puudutavates poliitikavaldkondades.