fbpx

Uudised

Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tippsündmused Kultuurikatlas

Euroopa Liidu (EL) Nõukogu eesistumise ajal Eestis aset leidvad sündmused toimuvad peamiselt Kultuurikatlas. Alates 20. juunist kuni 2. novembrini 2017 korraldatakse siin ministrite mitteametlikud kohtumised ja hulk konverentse. Eesti eesistumisega seotud sündmuste tõttu on Kultuurikatel sel ajavahemikul teistele klientidele suletud.

Eesistumise ettevalmistusi ja läbiviimist koordineerib riigikantselei ELi sekretariaadi juurde loodud Eesti ELi nõukogu eesistumise meeskond. EL nõukogu tasandil tuleb eesistujal poole aasta jooksul juhtida üle 200 ELi nõukogu töörühma tööd. Eesistujariik esindab ELi nõukogu ka läbirääkimistel ja kohtumistel nii Euroopa Parlamendi, Euroopa Komisjoni kui ka kolmandate osalistega.

Kokku toimub Eestis eesistumise ajal ligi 200 sündmust, mille käigus saabub siia ootuste järgi 20 000 – 30 000 väliskülalist. Nende hulgas on ka 22 kõrgetasemelist sündmust.

Nõukogu eesistujariik vahetub iga poole aasta tagant. Eesti võtab eesistumise teatepulga üle Maltalt, et see siis kuus kuud hiljem omakorda Bulgaariale edasi anda.

Kultuurikatel on taas avatud alates 3. novembrist. Veel enne eesistumise algust toimub meie juures traditsioonilisi üritusi (Tallinn Music Week, mitmeid avatud konverentse, käsitööõllede festival Tallinnn Craft Beer Weekend, kontserdid, noorteaastale ja noorte laulupeole pühendatud Rasmus Puuri muusikaetendus, jalgratturite nädal,  jne, lisainfo meie kodulehel ja Facebookis). Tulge külla!

Eesti Euroopa Liidu eesistumise kõrgetasemeliste kohtumiste ruumide kujundamise ja sisustamise ideekonkursi võitnud kavand „Vool“, mille esitas Vaikla Stuudio OÜ (autorid Urmo Vaikla, Tüüne-Kristin Vaikla, Mikk Meelak).

 

Lisalugemist: Kinnisvarauudised.ee küsimustele Kultuurikatla kasutamise kohta vastab Eesti EL nõukogu eesistumise logistikajuht Toomas Tirs, Kultuurikatel kui paindlikkuse võrdkuju, 15.02.2017. www.kinnisvarauudised.ee/uudised/2017/02/15/kultuurikatel-kui-paindlikkuse-vordkuju