fbpx

Uudised

Kultuurikatel esitleb 30. mail toimuval MELT Foorumil Nina Johanna Rantalat (NORD-T, Soome)

Teisipäeval, 30. mail kell 13.45—14.30 toimub Kultuurikatlas MELT Foorum 2017 ja Kultuurikatlal on rõõm teatada, et ettevõtja ja maailmarändur Nina Johanna Rantala (NORD-T, Soome) peab foorumil ingliskeelset ettekannet “Eksport  – kavanda seda oma DNA-s”!

 

Nina Johanna Rantala

Ettevõtja ja üle 30 riiki külastanud maailmarändur, kes otsustas pärast Costa Ricas, Indias ja Hiinas elamist kolida kohviarmastajate riiki ning hakata teed valmistama. Nüüdseks väljendab ta oma armastust Soome metsade vastu idufirma NORD-T kaudu, mis on jaekaubanduses tegutsenud kõigest üheksa kuud, aga müüb oma tooteid juba seitsmes riigis. Nina teab, et inimesed on igal pool ühesugused ja piirid ei tohiks äris tähendada midagi rohkemat kui kaardile tõmmatud jooni.

 

NORD-T

NORD-T sündis kahe lapsepõlvesõbra soovist muuta teevalmistamist. Nüüd toodab see ettevõte Helsingis käsitööna valmivaid teesegusid, mille koostisained kasvavad maailma kõige oskuslikuma põlluharija – emakese looduse – hoole all, kust need nopitakse teie teetassi. NORD-T teesegud jutustavad põhjamaiste metsade lugu, ilma igasuguse tühja-tähja ja lisaaineteta. Lisateave: https://nord-t.com

 

Nina Johanna Rantala: „Põhjamaisus – peale selle, et kasutame oma kaunites metsades kasvanud tooraineid – tähendab midagi, mis on ilus ja ühtaegu funktsionaalne.“

Küsimusi esitas Dagmar Kase.

Dagmar Kase (D.K.): Olete öelnud, et Nord-T sündis kahe lapsepõlvesõbra soovist muuta teevalmistamist. Mida te täpselt muuta soovisite või soovite? Mis on teie retsept täiusliku teetassi valmistamiseks?

Nina Johanna Rantala (N.J.R.): Kohtades, kus osati valmistada korralikku kohvi, serveeriti meile tõeliselt halba teed. Niisiis hakkasime neile õpetama, et tee keetmine pole sugugi nii keeruline. Vaja on ainult lahtiseid teelehti, vett, mis poleks ülemäära kuum, ja mõni minut tõmbamisaega, et tee saaks eriti hea. Järgmisena panime tähele, et inimestele pakutavad teed on täis lõhna- ja muid mõttetuid lisaaineid. Otsustasime hakata tegema teesegusid, milles kogu seda pahna poleks – kõik koostisosad on kasvanud emakese looduse rüpes ja meie teed ei sisalda midagi sellist, mis oleks tehislikult toodetud.

D.K.: Olete ka öelnud, et põhjamaisus on Nord-T teede pärisosa. Mida põhjamaisus teile tähendab?

N.J.R.: See tähendab lihtsust. Nagu ma ennist ütlesin: mõttetute lisandite väljajätmist. Põhjamaisus – peale selle, et kasutame oma kaunites metsades kasvanud tooraineid – tähendab midagi, mis on ilus ja ühtaegu funktsionaalne.

D.K.: On teil nõuandeid inimestele, kes ei ole veel teejoojad?

N.J.R.: Jah, võin öelda, et inimesed peaksid hakkama katsetama! Teega on nii nagu veinigagi: igale maitsele on oma viinamarjasort või praegusel juhul leht. Teiseks, ärge teed keeva veega ära „kõrvetage“! Kõik teelehtedest tehtud teed maitsevad paremini, kui neid valmistatakse pisut jahtunud veega.

 

MELT Foorumile saab veel registreeruda! Lisateave: http://melt.ee