fbpx

Uudised

40 aastaga Stalkeri tsoonist Euroopa Liidu tippsündmusteni – oleme taas avatud!

40 aastat tagasi filmiti Kultuurikatlas Andrei Tarkovski kultusfilmi “Stalker” tsooni sisenemine. 30 aastat hiljem võeti lagunenud hoone kultuurimälestisena kaitse alla ning vaid 10 aastat hiljem ehk 2017. aastal sai Kultuurikatlast 4 kuuks “Euroopa Liidu eesistumise tippkohtumiste tsoon”.

Oktoobrikuu viimasel päeval sai Kultuurikatlas läbi nn Euroopa Liidu eesistumise periood, mis asetas Kultuurikatla rohkem tähelepanu keskpunkti kui kunagi varem. Nelja kuu jooksul toimus 36 erineva mastaabiga sündmust ning külastas kokku ca 11 000 inimest, sh Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk jpt.

Kultuurikatla juht Liina Oja tänab ja tunnustab Riigikantselei korraldusmeeskonda suure julguse ja raamist väljas otsuse eest valida eesistumise toimumiskohaks erilise ja tavapäratu interjööriga hoone nagu Kultuurikatel. Eesistumise korraldusmeeskonna juhi Piret Lilleväli sõnul tasus risk ennast igati ära, sest tagasiside majale on olnud väga positiivne.

Novembrist on Kultuurikatel ja restoran Korsten taasavatud omale tuttavas rütmis ning oma kontoritesse on tagasi kolinud ka püsirentnikud.

November ja detsember Kultuurikatlas:

Kuni 10. detsembrini on avatud Kultuurikatla Koridor-klubis klaasikunstnike aastanäitus “Eesti klaasikunst 80”.

  1. november / Giulia Massarenti loeng “Tulevikumood: säästlikkus ennekõike”
  2. november / Katel esitleb: Ten Walls “Queen” album tour
  3. november / PÖFF ja Creative Gate: moeetendus Black Nights Catwalk
  4. november /  Eesti Joogi Festival
  5. detsember / 30+ pidu, laval 2QS
  6. detsember / Tommy Cash plaadiesitluskontsert
  7. detsember / Jõulujazz VÄRTTINA (Soome) feat. KADRI VOORAND “Soome 100”
  8. detsember / Outi Pyy (Soome) loeng „Mõtlemise polariseerumine ja terminoloogia rohelises moetööstuses“ ja Paula Malleus (Soome) loeng „MEM – kõige ökoloogilisem rõivakollektsioon maailmas“
  9. detsember / Heidi Uppa (Soome) loeng toidu ühendamisest lugude jutustamise, kogemuste ja visuaalse kommunikatsiooniga
  10. detsember / Veronica Fossa (Itaalia) loeng “Miks on tööl üheskoos söömine hea nii sulle endale kui ka sinu ettevõttele?”
  11. detsember / Disainiturg “Jõuluks koju”

 

Lisainfo sündmuste kohta https://kultuurikatel.ee/sundmused/