fbpx

Uudised

EY Aasta Ettevõtja gala toimub täna muudetud formaadis

Pressiteade

12. märts 2020

EY Aasta Ettevõtja gala toimub täna muudetud formaadis

Seoses Eesti valitsuse soovitustega ei toimu EY Aasta Ettevõtja gala esialgsete plaanide kohaselt. Auhindamisel osalevad vaid aasta ettevõtja finalistid, konkursi žürii liikmed, sponsorid ning EY meeskond. Samuti ei osale galal president Kersti Kaljulaid.

„Otsustasime pärast tänast peaministri avaldust, et EY Eesti Aasta Ettevõtja gala ei saa toimuda sellises mahus, nagu olime plaaninud,“ sõnas EY partner Ranno Tingas. „Tänasele galale tulevad ainult aasta ettevõtja valimisega kõige otsesemalt seotud inimesed. Anname ikkagi auhinnad üle ning kõik saavad galat jälgida Postimehe vahendusel all olevalt lingilt.“

postimees.ee/ey2020

Palume ajakirjanikel üritusele mitte tulla. EY saadab foto- ja sisumaterjalid ise.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2020 konkursi finalistid selgusid rohkem kui 2500 kvalifitseerunud ettevõtja hulgast. Selle tiitli saaja läheb Eestit esindama EY Maailma Aasta Ettevõtja ärifoorumile Monacosse.

Eesti Aasta Ettevõtja tiitli nominendid on elektrijalgrattaid valmistava ettevõtte Ampler Bikes OÜ üks asutajatest Ardo Kaurit; Silen OÜ asutajad Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsak; Helmes ASi asutaja Jaan Pillesaar; iduettevõtte Veriff OÜ looja Kaarel Kotkas ning Peetri Puit OÜ asutaja Peeter Peedomaa.

Valiku teeb sõltumatu žürii, kuhu kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ) ja Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning Tõnis Kaasik (Ecometal AS, EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019). EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi koostööpartnerid on Lexus, LHV, Creditinfo ja Postimees Grupp.

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse. EY Aasta Ettevõtja konkurssi korraldatakse üle 145 linnas ja enam kui 60 riigis.

Varasemalt on EY Eesti Aasta Ettevõtjaks saanud:

 • 2019. aasta – Tõnis Kaasik (Ecometal AS)
 • 2018. aasta – Martin Villig ja Markus Villig (Bolt)
 • 2017. aasta – Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron AS)
 • 2015. aasta – Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround AS)
 • 2014. aasta – Jüri Raidla (Advokaadibüroo Ellex Raidla)
 • 2013. aasta – Peeter Rebane ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ)
 • 2012. aasta – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS)
 • 2011. aasta – Priit Alamäe ja Taavi Kotka (Nortal AS)
 • 2010. aasta – Peter Hunt (Wendre AS)
 • 2009. aasta – Indrek Sepp (Pristis AS)
 • 2008. aasta – Jaan Puusaag (Krimelte OÜ)

Ernst & Young Baltic AS on Baltimaade juhtiv ärikonsultatsiooni- ja audiitorbüroo. EY Eesti esinduses töötab 125 inimest. Rahvusvaheliselt on EY üks maailma juhtivatest ärikonsultatsiooni, tehingute nõustamise, auditi- ja maksuteenuste pakkujatest.


Lisateave:

Ranno Tingas, EY partner
E-post: Ranno.Tingas@ee.ey.com
Tel: +372 611 4578

Heidi Jalakas, EY turundus- ja kommunikatsioonijuht
E-post: Heidi.Jalakas@ee.ey.com
Tel: +372 502 7010