fbpx

Uudised

Kultuurikatlal nüüd Green Key ökomärgis

SA Tallinna Kultuurikatel sai rahvusvaheliselt tuntud ökomärgise Green Key

Roheline Võti annab külastajatele märku, et ettevõte tegutseb keskkonnahoidlikul viisil.

„Seadsime 2023. aasta eelarvet ja plaane tehes eesmärgiks saada sel aastal, kui Tallinn on Euroopa Roheline pealinn, Kultuurikatla sündmuskeskusele Green Key märgis. Sihipärane tegutsemine ning investeeringud jätkusuutlikusse arengusse tasusid end ära ja Kultuurikatel kuulutati Green Key ökomärgise vääriliseks,“ ütles juhatuse liige Liina Oja.

Green Key märgise puhul on tegu rahvusvaheliselt tuntud turismiettevõtete ökomärgisega ja standardiga, mis tunnustab ettevõtteid, kes järgivad oma igapäevases tegevuses keskkonnahoidlike ja jätkusuutliku arengu põhimõtteid. Kultuurikatel otsustas vähendada oma ökoloogilist jalajälge, sest keskkonda säästev mõtlemine on Kultuurikatla juhtkonna ja töötajate enda jaoks saanud oluliseks. Samuti on paljud meie sündmuste korraldajad rohelise mõtteviisiga ning korraldavad keskkonnahoidlikke üritusi. “Kultuurikatlale on oluline käia kaasas kõrgendatud nõudmistega nii keskkonnapoliitikas kui säästva arengu eesmärkides. Tallinna ühe tihedamalt hõivatuma sündmuskeskusena on meil vastutus ja suisa kohustus olla eeskujuks rohepöörde elluviimisel,” ütles Oja.

Kultuurikatla tegevused on dokumenteeritud läbi erapooletu auditeerimise Green Key rahvusvahelise eestvedaja ehk Foundation for Environmental Education poolt.

Novembris 2023 toimuvad Kultuurikatlas ja selle ümbruses Tallinna Euroopa Rohepealinna teemanädala Tallinn Greentech Week raames toimuvad kaks olulist tippsündmust NEXPO Tallinn rohetehnoloogiate mess ning Cleantech Forume Europe.

Kultuurikatel on iga aastaselt panustanud, et vähendada oma tegevuse negatiivset mõju keskkonnale – alates prügisorteerimisest ning lõpetades ressursside (elekter, vesi, inventar, toit) säästlikuma ja jätkusuutlikuma tarbimisega. Uuendame ja parendame hoone automaatikat ja energiatõhusust, vahetame järk-järgult välja vanu elektrivalgusteid uute ja ökonoomsete vastu, vähendame veetarbimist, kasutame ökomärgisega tooteid ning väldime ühekordsete nõude kasutamist. „Paljud Kultuurikatla külastajad ja teenuste tarbijad omavad juba rohelist mõtteviisi. Kogu teekond rohepöörde elluviimisel on nii meie, kui meie klientide jaoks uus ning ühtlasi ka põnev koosõppimine. Meie kliendid ehk sündmuste korraldajad kasvatavad Kultuurikatla keskkonnateadlikust ning meie omakorda jagame oma teadmisi ning oskusi, soovitusi ja parimaid praktikaid, mis meil on,” ütles juhatuse liige Liina Oja. Tunneme vastutust looduse eest. Töötame ja arendame oma teenuseid kestlikult. Keskkonnakaitsel on suur osa meie järgnevate aastate tegevusest, jätkusuutlikkus on integreeritud Kultuurikatla iga aastasesse majandustegevusse ning on osaks juhtimisest.

Kultuurikatel on universaalne sündmus- ja loomemajanduskeskus Tallinna südalinnas. Kultuurikatla multifunktsionaalsed ruumid pakuvad sündmuse korraldajatele ainulaadse kogemuse ja eristuva sündmuse loomise võimalust. Koos tugiteenustega on Kultuurikatel ka konverentsikeskus, mis ühelt poolt on mugav ja vajalik keskkond sündmuse korraldajale, teiselt poolt elamuslik ja eristuv kaasaegne kultuuri- ja turismiobjekt – olles tõmbekeskuseks publikule.