fbpx

Uudised

Vanasadama trammiliini ehitus Kultuurikatla piirkonnas

Pressiteade

1.juuni 2023

Vanasadama trammiliini ehitus muudab suvel Kultuurikatla piirkonnas liikluskorraldust 

Vanasadama trammitrassi ehitus toob kuni septembri keskpaigani kaasa liikluskorralduse muudatusi Kursi tänava ja Põhja puiestee ristmiku piirkonnas. Teisipäevast, 6. juunist on liiklusele suletud Kursi tänava Kultuurikatla esine lõik, 26. juunist suletakse ka Põhja puiestee ja Kursi tänava ristmik.

Tööde käigus toimuvad Kursi tänava ja Põhja puiestee ristmiku piirkonnas maa-aluste kommunikatsioonivõrkude ümberpaigutamised, mis seotud Vanasadama trammiliini rajamisega.

Sulgemise ajal on liiklus ümber suunatud, ühistranspordi korralduses see täiendavaid muudatusi kaasa ei too. Ehitustööde perioodil soovitatakse liiklejatele võimalusel vältida kesklinnas autoga liikumist.

Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate kõigi bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse infot koos ümbersõiduskeemidega.

Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib 2024. aasta suvel ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Trammirööbaste paigaldusele järgneb trammitee trassil katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedel, liikluskorraldusvahendite, bussiootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis vältavad kuni lepingu lõpptähtajani 2025. aasta veebruaris.

Jukko Nooni

pressiesindaja/ kommunikatsiooniteenistus

jukko.nooni@tallinnlv.ee

Tallinn on Euroopa roheline pealinn 2023

Link Tallinna Strateegiakeskuse pressiteatele SIIT.