fbpx

Uudised

Põnev ja mahukas muuseumiöö Kultuurikatlas!

20. mail toimuv üle-eestiline muuseumiöö haarab Kultuurikatla endasse mängulisemalt ja suuremalt kui kunagi varem. 

 

 

Mängud

Kultuurikatla uste avamine kell 18.00 teadusteatri Kvark etteastega „Kus mängu, seal ka teadust!”. Kvark mängib tule, valguse, heli, pilvede, tossu ja elektriga viisil, mida enamasti ei saa ega tohikski kodus järele proovida, välja arvatud selle aasta muuseumiööl, kus ka publik eri vahendeid katsetada ning uurida saab.

Lauatennis, mõttemängud ja mängudisaini õpituba. Juhendavad Pinksiklubi, Eesti kabeliit, Ants Soosõrv, Kevin Kallikorm, Brenet Rahumägi, Erko Olumets ning Meelis Looveer.

Mänguline eesti keele töötuba, mida juhendab Mare Kitsnik. Osalemine toimub vaid eelregistreerimise alusel ning kohtade arv on piiratud. Eelregistreeruda saab e-posti teel kristiina.viires@kultuurikatel.ee. Registreerumine lõppeb kohtade täitumisel või hiljemalt 18. mail (k.a). Registreerumata osalejad võetakse vastu vaid siis, kui on vabu kohti.

Automudelite võidusõit. HOBIzone Spordiklubi MTÜ korraldab muuseumiööl oma igakuist võistlussarja etappi, kuhu tulevad rinda pistma Eesti parimad automudelisõitjad. Samal ajal saavad huvilised teavet HOBIzone’is toimuvate automudeliringide ja iseehitatud droonide õpitubade kohta. Juhendavad ja teavet jagavad Rando Mere ning Karola Koopuu.

Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus esitleb mängu „Reis tööleˮ, mis võimaldab proovida erinevaid teekondi tööle jõudmiseks. Mängu lõi Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus koostöös Töötukassa Tallinn–Harjumaa osakonnaga, et mängulisel viisil erivajadustega inimestele tööturul ettetulevaid olukordi tutvustada.

 

Teadmised

Näitus „Valgusest ja soojusest”, mis käsitleb elektrienergia üle saja-aastast, sh Kultuurikatla maja ajalugu. Näituse on koostanud Johanna Liblik. Näitusel on väljas Agne Nelgi lühifilmid ning Eimar Jõgisu ülevaatlik pilguheit katlamaja omaaegsetele juhtidele, mida täiendavad endiste katlamaja töötajate videointervjuud. Eksponeeritud on põnevad arhitektuurivõistluse tööd elektrijaama rekonstrueerimise ideedest ja pildigalerii kaudu saab aimu ka tehtud ehitustöödest.

Kultuurikatla Katelde saali ekskursioonid (eesti keeles) Jaan Tiedemanni juhtimisel. Ekskursioonil selgitab Jaan Tiedemann Katelde saali 6. ja 7. katla näitel, kuidas liiguvad katlas põlemisgaasid ja toitevesi, kus saab toiteveest aur ja kuhu see liigub. Jaan Tiedemann räägib ka katelde tehnilistest andmetest ja katlajaama ajaloost, vürtsitades infot isiklike lugudega oma tööst nende katelde remontimisel. Osalemine toimub eelregistreerimise alusel ning kohtade arv on piiratud. Eelregistreeruda saab e-posti teel kristiina.viires@kultuurikatel.ee. Registreerumine lõpeb kohtade täitumisel või hiljemalt 18. mail (k.a). Registreerumata osalejad võetakse vastu vaid siis, kui on vabu kohti.

Kultuurikatla ekskursioonid (vene keeles) Eduard Kohlofi juhtimisel. Ekskursioonid toimuvad koostöös Eesti arhitektuurikeskusega (vajalik eelregistreerimine: kristiina.viires@kultuurikatel.ee).

Kultuurikatla ekskursioonid (eesti keeles) Eimar Jõgisu juhtimisel (vajalik eelregistreerimine: kristiina.viires@kultuurikatel.ee).

 

Muusika

Kultuurikatla Väikesest saalist saab muuseumiööl Noortebändi saal. Lavale astuvad enim tunnustatud noorteansamblid eesotsas Noortebändi 2016. aasta võitjaga The Notes. Lisaks on laval Ol’ Mill, EiK, To’Ko, The Notes, Steps To Synapse ja The Boondocks.

 

Toit

Carmen Cafe pakub Carmen Cateringi kokkade poolt valmistatud maitseelamusi. Avatud on restoran Korsten, Armastus & Hea Toit, mis pakub muu hulgas vegan toitu. Õlleköök ja pruulimiskool Tark Bakter müüb õlut ja spetsiaalselt Muuseumiöö jaoks keskaegse retsepti järgi valmistatud kalja. Kultuurikatla ees peatub vegan toitu pakkuv auto Herbi, mille roolis ja köögis on Vegan Restoran V peakokk Mikk. Korstna juures peatub Uulitsa Tänavagurmee, pakkudes värskest kohalikust toorainest kohapeal valmistatud sõltuvusttekitavat tänavatoitu.

 

Afterparty Kutuurikatla aias PADA

Kultuurikatla muuseumiöö järelpidu toimub Kultuurikatla Aias (Kalasadama 6). Pada väravad avatakse kell 22.00. Pada ootab kõiki sukelduma muusikamaailma ning tantsima Sander Mölderi, Peeter Ehala, Kersten Kõrge jt muusika järgi. Pidu lõpeb 21.05 kl 04.00 paiku. Pilet 5 €

 

Muuseumiöö sündmused Kultuurikatlas (Põhja pst 27a) kõigile tasuta! Uksed avatakse 18.00

Järelpidu Kultuurikatla Aias Pada (Kalasadama 8) 5 eurot. Aia väravad avatakse 22.00

 

Kultuurikatla muuseumiöö programmkultuurikatel.ee/sundmused/kultuurikatla-muuseumioo-2017/

 

Lisainfo

Dagmar Kase

Muuseumiöö projektijuht

dagmar.kase@kultuurikatel.ee

+372 58 874 921

www.kultuurikatel.ee