fbpx

Uudised

Sisearhitektide liidu aastapreemia nominentide seas on ka kaks Kultuurikatlasse loodud interjöörilahendust!

Hiljuti selgusid Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia 22 nominenti, neli preemiasaajat ja kaks äramärgitud tööd.

Eesti Sisearhitektide Liidu seekordsele aastapreemia konkursile laekus tähtajaks, 31. maiks 55 tööd. Võitjad valis viieliikmeline žürii koosseisus sisearhitekt Päivi Meuronen (Soome), arhitekt Villem Tomiste, sisearhitekt Jan Graps, sisearhitekt Rene Safin ja kunstiajaloolane Krista Kodres.

„Aastapreemiate võistlusele esitatud tööde mitmekülgsus ilmestas tänapäeva, mil hakkame jõudma selleni, et kvaliteetne siseruum on iseenesestmõistetav. Tööde rohkus ja nende kirevus juhtis tähelepanu tervikliku ruumi olemuse otsimise või lavastamise vajalikkusele sisearhitektuuris. Imeliste interjööride vahetul kogemisel ühel suvisel žürii ekskursioonipäeval paljastus tänapäeva sisearhitektuur kui pieteeditundeline protsess – see puudutab nii renoveerimist, vanade ja päris uute keskkondade edasi ehitamist kui ka hooneid, mis on justkui terviklikud ruumilaborid,“ kommenteeris Villem Tomiste.

2018. aasta preemia nominentide seas on ka kaks Kultuurikatlasse loodud interjöörilahendust (tööde konkursile laekumise järjekorras): Creative Fueli kontoripinnad (Tomomi Hayashi, Mari Põld, Ahti Grünberg, Tõnis Kalve) ja Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ruumid (Tüüne-Kristin Vaikla, Urmo Vaikla (Vaikla Studio), Mikk Meelak (Platvorm); kaasa töötasid Ann Mirjam Vaikla, Kaia Tungal, Kadri Tikerpuu, Elo-Liis Parmas (Vaikla Studio), Raul Kalvo, Marti Kaljuvee, Mikk Pärast, Andreas Wagner, Agnes Ratas (Platvorm)).

Lisateave: https://kultuur.err.ee/857863/selgusid-sisearhitektide-liidu-aastapreemia-nominendid