fbpx

Uudised

Kultuurikatla virtuaalstuudiotes tehti taas ajalugu

Tänaseks on Kultuurikatla virtuaalstuudiotes toimunud kokku 55 üritust, nende hulgas ÜRO Julgeolekunõukogu liikmesriikide kohtumine, mis toimus esimest korda virtuaalselt.

Eesti on maikuus ÜRO Julgeolekunõukogu eesistuja. Esimest korda toimus liikmesriikide kohtumine virtuaalselt ja seda 8. mail Kultuurikatla virtuaalstuudiotes. Toomas Sildam (ERR): „Eesti kutsus 80 riiki kokku virtuaalselt, kasutades Eestis loodud turvalist virtuaalürituste platvormi Hybridity. Tehnikute ja režissööride meeskond kandis kohtumist nagu telesaadet mitmesuunalise videovoona Kultuurikatlast üle maailma.“

Koos ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisega toimus Kultuurikatla kontaktivabades virtuaalstuudiotes eelmisel nädalal kokku kaheksa üritust: president Kersti Kaljulaidi ja Euroopa Komisjoni asepresidendi Frans Timmermansi arutelu, ÜRO Julgeolekunõukogu liikmesriikide kohtumine, LIFE programmi kontaktivaba infopäev, HTLi koolilaste juhendamine, Miltton Monthly LIVE, Innove veebiseminar, Telia SPUNK ja HÖFFi avamine.

Kokku on Kultuurikatla virtuaalstuudiotes tehtud 55 ülekannet. Kultuurikatla virtuaalstuudiod võimaldavad korraldada tänapäeva nõuetele vastavaid üritusi. Pakume terviklikku lahendust, tänu millele saavad konverentsid, pressikonverentsid, seminarid, vestlusõhtud jm üritused kehtivaid piiranguid arvestades toimuda nii praegu kui ka tulevikus.

Kultuurikatlasse, Katelde saali ja Black Boxi on püstitatud tänapäevased, moodsaima tehnikaga pilkupüüdvad stuudiod ja lava. Esinejad ja publik osalevad puutevabas saalis läbi kaamerasilma ning seda üldjuhul ise kodus olles. Laval on veebiürituse moderaator või kõnelejad, kes loovad oma inimliku kohaloluga õdusa vestluse. Tulevikus pakume lahendusi ka 2 + 2 tingimustes toimuvate hübriidürituste jaoks.

Kultuurikatla puutevaba konverentsi täieliku konsortsiumi moodustavad Kultuurikatel, Miltton New Nordics, üritusturundusagentuur Royal Experience, Eventech, Telia, Cisco Systems, Two One, ProLab, tehnikapartner Valge Klaar ja ülekandepartner Minu Rada.

President Kaljulaidi ja Euroopa Komisjoni asepresidendi Frans Timmermansi virtuaalarutelu saab järelvaadata siit ning ÜRO virtuaalkohtumist siit.

Foto: Jüri Kartul

Foto: Jüri Kartul