fbpx
Korraldaja Eesti Maitsed Täna
8490Ideed, maitsed, elamused
12.11.2018
10:00 - 22:00
Osta pilet
Sündmuse hommikuse osa pileti hind on 69 € + km (alates 1. novembrist 89 € + km). Pärastlõunase ja õhtuse osa pileti hind on 69 € + km (alates 1. novembrist 89 € + km). Päevapilet on 129 € + km (alates 1. novembrist 169 € + km).

Ideed, maitsed, elamused

12. novembril 2018, enne Kultuurikatlas Baltimaade parimate restoranide välja kuulutamist, toimub seal maailmaklassi seminar, kus kõnelevad külalismajanduse valdkonna tipud üle maailma.

Seminari esimeses pooles keskendutakse külalismajanduse turundusstrateegiatele ja -ideedele. James Hacon Londonist juhib sel teemal kahetunnist töötuba. James on Think Hospitality rajaja ning tal on pikk koostöökogemus eri restoranide ja hotellidega üle maailma. Pärast töötuba toimub vestlusring, kus räägitakse turundusest ja sellest, kuidas Balti regiooni maailmas rohkem esile tõsta. Vestlusringis osaleb mitu valdkonna tunnustatud tegijat, nagu Argot Murelius (USA/Rootsi), Carla Capalbo (Ühendkuningriik), Anya Seeberg Liaaen (Norra), Virginia Ann Newton (Taani) ja Ragnar Eiriksson (Island) – Islandi ainsa Michelini tärniga restorani Dill peakokk. Vestlusringi juhib Heleri Rande. Seminari esimese poole lõpetab kokk Peeter Piheli (Eesti) valmistatud lõunasöök.

 

Seminari teine pool on pühendatud maitsetele ja elamustele. Maailma parim baarmen Mr Lyan ehk Ryan Chetiyawardana Londonist astub lavale, et rahvast inspireerida. Teisel pool lava leiab Belvedere baari, kus külalised saavad proovida mitut Mr Lyanist inspireeritud kokteili. Kõrvalruumis pakub Coca-Cola baar uuenduslikke alkoholivabu kokteile, Jungent Coffee sohvabaarist leiab parima tassikese kuuma jooki ja Food Studio tutvustab puljongi valikut. Pärast Ryanit esineb Eesti oma edulugu, Artur Kazaritski, kes räägib oma teekonnast peakoka abi ametikohani Põhjamaade parimas restoranis Geranium, mis asub Kopenhaagenis. Johannes Schellhorn, ühe Michelini tärniga pärjatud restorani Nobelhart & Schmutzig (Berliin) peasommeljee räägib oma loo. Üritusel on palju, mida avastada, et toita nii keha kui ka hinge. Seminari teise poole pilet sisaldab ka Peeter Piheli (Eesti) valmistatud lõunasööki ja võimalust osaleda Baltimaade parimate restoranide välja kuulutamisel.

Rohkem teavet kõnelejate kohta:

http://flavoursofestonia.com/ife/


Kava

Hommikusessioon: 10.0014.30

– Töötuba (2 tundi): James Hacon räägib restoranide turundamisest

– Vestlusring: kuidas saavad Baltimaade restoranid end välismeedia ja -külastajate silmis atraktiivseks muuta? Osalejad: Virginia Anne Newton, Carla Capalbo, Argot Murelius, Anya Seeberg Liaaen ja Ragnar Eiriksson. Väitlusjuht: Heleri Rande

– Lõunasöök: eesti maitsed Peeter Pihelilt

 

Pärastlõuna- ja õhtusessioon: 13.30–22.00

– Lõunasöök: eesti maitsed Peeter Pihelilt

– Ettekanne: Ryan Chetiyawardana

– Ettekanne: Artur Kazaritski

– Ettekanne: Johannes Schellhorn

– Elamused: Ryan Chetiyawardana ja Belvedere baar

– Elamused: Coca-Cola baar

– Elamused: Food Studio puljongibaar

– Eesti õllesommeljeede võistluse finaal

– Elamused: Show-baarmenide võistlus

– Elamused: Eesti Joogifestival

– Elamused: White Guide Baltic 2019 väljakuulutamine